Skip to main content

Campus

Under studietiden är campus som ett andra hem, där du träffar vänner, lär dig nytt och skapar nätverk.

Åbo Akademis campus

Åbo Akademis campus

På Åbo Akademis charmiga campus i Åbo och Vasa är stämningen både familjär och internationell. Endast ett stenkast från centrum är allt här nära till hands – föreläsningssalar, lunchrestauranger, bibliotek, boende, fritidssysselsättningar och tusentals medstuderande.

Åbo campus på kartanVasa campus på kartan

Yrkeshögskolan Novias campus

Yrkeshögskolan Novia

Novia har fem moderna campus i fyra olika städer. Alla campusområden är unika helheter och utgör internationella miljöer, där studerande och personal trivs.

Campus VasaCampus ÅboAboa Mare ÅboCampus RaseborgCampus Allegro Jakobstad

Visste du det här om studiestäderna Åbo, Vasa, Jakobstad och Raseborg?

Åbo

Åbo är studiestaden som har allt en universitetsstuderande kan önska sig! Med sina sex högskolor har staden upp till 40 000 studerande, så du kan vara säker på att något roligt alltid är på gång.

I Åbo bor du nära dina studier, nära dina vänner och nära centrum. Åbo lockar med ett omfattande utbud av kultur, idrott, evenemang och vacker natur.

Kom och upplev vackra höstmorgnar och försommarkvällar vid ån, Vårdberget fullt av halarbeklädda vappfirare och allt det andra denna mångsidiga studiestad har att erbjuda.

Campus Åbo

Aboa Mare Åbo

Vasa

Vasa är studiestaden man faller för! Med sina sex högskolor har staden så många som 13 000 studerande och ett aktivt studieliv med nära gemenskap.

Det mellanstora Vasa har en storstads fördelar, men på gångavstånd! Som vasabo har du nära till både studier, vänner och centrum. Vasa erbjuder utöver ett aktivt studieliv också kultur, idrott, evenemang och underbar natur.

Kom och upplev höstfärgerna utanför biblioteket, mysiga vintereftermiddagar på ett café, försommarkvällarna vid havet och allt det andra denna mångkulturella studiestad har att erbjuda.

Campus Vasa

Jakobstad

Jakobstad är en charmig och inspirerande kulturstad med ca 19 500 invånare. Den lilla stadens fördelar är närheten till campuset, nöjeslivet och fritidsaktiviteterna. I staden finns flera restauranger samt cafeér och många muséer. Närheten till havet erbjuder fina sandstränder.

Campus Allegro Jakobstad

Raseborg

Raseborg är en mysig stad med närmare 28 000 invånare. Till Raseborg hör Ekenäs, Karis och Pojo. Aktiva föreningar, vacker natur samt de korta avstånden gör att det är lätt att hitta lämpliga aktiviteter, vare sig det handlar om kultur, motion eller friluftsliv

Campus Raseborg

UniYH - students in Vasa

Studera vid Åbo Akademi eller Yrkeshögskolan Novia

Sök studieplats